Maatwerk leuningen, ook gebogen! Leuning in kleur naar wens Korting bij grotere bestellingen Klanten waarderen ons met een 9,5/10
  • Lorem ipsum

Trapleuning houders - Uniek assortiment leuninghouders & leuningdragers - Altijd de juiste steun / drager!

Leuninghouders bestelt u - ook los per stuk - eenvoudig & voordelig online bij LEUNINGvakman.nl, de online specialist in trapleuningen & trapleuning houders! Met een uitgebreide collectie leuningdragers - van diverse materialen, in diverste stijlen & geschikt voor rechte & ronde trapleuningen - vindt u bij ons altijd een houder die past! Gaat u voor stijlvolle leuninghouders van RVS, stoere dragers van ruw staal, of onze unieke collectie "gecoate houders" in diverse populaire kleurtinten, zoals de populaire leuninghouders zwart, antraciet & wit. En om onze collectie helemaal af te maken, is het bij ons zelfs mogelijk om uw trapleuning houder in een RAL kleur naar wens te bestellen. Altijd een passende steun bij LEUNINGvakman.nl dus! 

Altijd de juiste trapleuning houder bij LEUNINGvakman.nl! 

LEUNINGvakman.nl is dé online trapleuning op maat specialist van NL & BE en wij zijn met name gespecialiseerd in maatwerk trapleuningen inclusief trapleuning houders. Maar ook voor losse leuninghouders bent u bij ons aan het juiste adres! Met een ruime collectie leuningdragers - die u allemaal eenvoudig online per stuk kunt bestellen - vindt u bij ons altijd de juiste houder voor uw trapleuning! 

Onze collectie leuningsteunen bestaat uit diverse stijlen, vormen, materialen & bevestigingswijzen, echter bent u altijd verzekerd van een duurzame, kwalitatieve & veilige drager van metaal. Gaat u voor de stijlvolle & moderne uitstraling van onze RVS houders, of juist de stoere & rustieke look van onze ruwe stalen leuninghouders, voorzien van een hoogwaardige transparante coating?

Bent u juist op zoek naar een hoogwaardige stalen leuningdrager in kleur, dan vindt u bij ons een unieke collectie zwarte, antraciet & witte leuninghouders. Passen deze kleuren niet bij uw wensen, dan zijn wij u graag van dienst met onze "trapleuning houder in RAL kleur naar wens" service. Wij kunnen de door u gewenste leuningdragers in iedere RAL kleur laten coaten, waarbij u verzekerd bent van een hoogwaardige fijnstructuur poedercoating - professioneel aangebracht - zodat de leuningsteun altijd perfect bij uw interieur past! 

Naast onze unieke collectie losse trapleuning steunen, vindt u bij ons ook een prachtige collectie trapleuningen inclusief leuningdragers, bekijk zeker even onze trapleuningen zwart, RVS trapleuningen & stalen trapleuningen dus! 

Een stijlvolle leuninghouder van RVS. 

Volledig in lijn met onze uitgebreide collectie RVS trapleuningen, vindt u bij ons bijbehorende collectie aan RVS leuningdragers. Natuurlijk zijn deze roestvrij stalen leuninghouders ideaal geschikt in combinatie met onze RVS leuningen, echter kunt u deze gebruiken voor praktisch iedere trapleuning naar wens. Ook in het geval u een prachtige houten trapleuning heeft en nog op zoek bent naar een passende leuningdragers bijvoorbeeld.

Houd er rekening mee dat onze leuningdragers van RVS onderverdeeld zijn naar geschikt voor een ronde leuning & geschikt voor een rechthoekige / vierkante trapleuning. Bij onze ronde leuninghouders zijn er twee mogelijke maatvoeringen mogelijk: dragers geschikt voor een diameter van 42,4 mm & dragers geschikt voor een diameter van 33,7 mm. Daarnaast zijn er specifieke leuninghouders die alleen geschikt zijn voor een specifieke maatvoering, zoals de type 13 houder (voor een leuning van 40x10 mm). Voor welke steun u uiteindelijk ook kiest, met RVS bent u gegarandeerd van een stijlvolle look! 

Een stoere zwarte leuningdragers, voor een moderne look!

Het is de trend van dit moment; Zwarte accenten binnen uw interieur, voor een stoer & modern accent. Zwarte deurklinken, zwarte handgrepen, zwarte kranen... & zwarte leuninghouders dus! U heeft de keuze uit een uitgebreid assortiment stalen leuningdragers die voorzien worden van een hoogwaardige poedercoating. Voor de coating hanteren wij de kleurtint RAL-9005 (gitzwart), waarbij u kunt kiezen uit glad of fijnstructuur (matzwart). De fijnstructuur coating oogt wat matter & is wat sterker (minder krasgevoelig).

Vind u een donkere kleurtint heel erg mooi, maar is zwart net iets te heftig, bekijk dan zeker even onze antraciet leuninghouders, of kies voor een andere donkere RAL kleur naar wens binnen de categorie leuningdragers in RAL kleur naar wens. Altijd een passende (donkere) leuninghouder bij LEUNINGvakman.nl! 

Kan de lengte van een trapleuning houder aangepast worden?

Met de "lengte" van een leuningdrager wordt de afstand tussen de muur & de trapleuning bedoeld. In de praktijk is het aanpassen van de lengte van een drager een veelvoorkomende vraag. Vaak is dit gewenst indien de muur - waar de trapleuning aan gemonteerd wordt - over de lengte verschilt in dikte. Denk hierbij aan een plaatselijke verdikking van de muur. Dit komt veel voor in trappengangen, waar gebruik wordt gemaakt van houtwerk (plaatmateriaal). In dit geval is er vaak sprake van een verdikking van de muur, waarbij het inkorten van de leuningdrager-lengte gewenst is.

Een praktisch voorbeeld: U bent op zoek naar 4 leuninghouders voor een trapleuning. Op de muur waar de leuninghouders op gemonteerd worden, is sprake van een verdikking van de muur, van 1 cm. Precies op deze verdikking moet 1 van de 4 leuninghouders geplaatst worden. In dit geval wilt u 4 leuningdragers bestellen, 3 met een standaard lengte, maar 1 met een aangepaste lengte (1 cm korter), hiermee kunt u de trapleuning perfect monteren.

Nu terug naar de vraag, is dit mogelijk bij LEUNINGvakman.nl? Ja, dit is mogelijk bij een tweetal typen beugels van LEUNINGvakman.nl: de type 3 (rond & vierkant) en de type 5 (rond & vierkant). Omdat de behoefte aan een maatwerk leuninghouder lengte veelvuldig voorkomt, hebben wij de optie tot het aanpassen van de lengte - bij deze twee typen leuninghouders - toegevoegd aan onze online configurator. Zowel bij het bestellen van een losse leuninghouder, maar ook bij het bestellen van een trapleuning + houders kunt u kiezen voor de optie "lengte houder aanpassen".  

De complexiteit van de montage per steun / beugel.

Binnen onze uitgebreide collectie trapleuning beugels is het "montage gemak" zeker een factor om rekening mee te houden. In principe zijn al onze houders door een handige doe-het-zelver goed zelfstandig te monteren. Echter zijn er wel wat verschillen tussen verschillende steunen. Wij bieden  "schuifbare houders", waarbij het voorboren niet noodzakelijk is. Het grootste voordeel van deze montagewijze is het feit dat u - tijdens de montage - flexibel bent bij het bepalen van de exacte positie van de leuninghouders: Een enorm praktisch voordeel dus! Daarnaast is het ook verstandig om rekening te houden met de boorwerkzaamheden. Allereerst realiseert een leuninghouder met 3 schroeven een stuk meer "boorwerk", dan een houder die met 1 stokbout / stokeind bevestigd wordt. 

Unieke collectie leuninghouders voor buiten. 

Ook een trapleuning houder voor buiten bestelt u eenvoudig online bij LEUNINGvakman.nl. Wij bieden een unieke collectie leuninghouders voor uw buitentrap / tuintrap, of voor een extra handgreep bij de voordeur bijvoorbeeld. Op het gebied van RVS houders vindt u bij ons een gerichte selectie leuningdragers van RVS 316, speciaal geschikt voor buiten. Maar ook voor een zwarte, antraciet en witte drager voor buiten - met speciale dubbellaagste coatinglaat - kunt u bij ons terecht. Wilt u toch wat anders, kijk dan eens bij onze leuningsteunen voor buiten in RAL kleur naar wens. 

Ook een losse drager inclusief bevestigingsmaterialen? 

Houd er rekening mee dat u in het geval van een losse trapleuning houders niet dezelfde bevestigingsmaterialen ontvangt dan bij een trapleuning op maat + leuninghouders. In het geval van onze leuninghouders per stuk, ontvangt u wel de bevestigingsmaterialen t.b.v. montage van de houder aan de muur, maar niet de bevestigingsmaterialen t.b.v. montage van de houder aan de leuning. Aangezien deze afhankelijk zijn van de specifieke leuning die u uitkiest & wij niet weten welke type / materiaal trapleuning u uiteindelijk zult gebruiken. Wanneer u bij ons een trapleuning + houder combinatie bestelt, ontvangt u wel alle benodigde materialen uiteraard.