Maatwerk leuningen, ook gebogen! Leuning in kleur naar wens Korting bij grotere bestellingen Klanten waarderen ons met een 9,5/10
  • Lorem ipsum

Smeedijzeren trapleuning - OP MAAT - "antieke" smeedwerk leuning - smeedijzer incl. coating!

Een smeedijzeren trapleuning - perfect voor u op maat vervaardigd - bestelt u eenvoudig online bij LEUNINGvakman.nl. Een smeedijzeren trapleuning, ook wel gesmede / smeedwerk trapleuning genoemd, combineert een subtiele verschijning met een authentiek karakter. Een bijzondere trapleuning die echt een statement maakt binnen uw interieur. De smeedijzeren leuningen van LEUNINGvakman zijn verkrijgbaar in een prachtige donkere staalkleur (zwart staal met transparante coating), maar u bestelt bij ons ook smeedijzeren trapleuningen zwart gecoat of gecoat in een RAL kleur naar keuze. Daarnaast kunt u - naast recht gezaagd - kiezen voor een traditionele afwerking van de smeedijzer leuning met een stuik en/of krul (combinatie) en een leuningdrager met of zonder rozet. Oftewel altijd een smeedijzer trapleuning die past bij uw wensen bij LEUNINGvakman.nl!

Een gerichte collectie smeedijzeren trapleuningen.

Bij LEUNINGvakman.nl vindt u een gerichte collectie smeedijzeren trapleuningen. Al onze leuningen van smeedijzer bestaan uit een ijzeren leuning - met een diameter van 20 mm - waarbij de leuningdragers aan de leuning (vast)gelast worden. Deze kwalitatieve bewerking zorgt voor een bijzonder & kwalitatief hoogwaardig accent, dat volledig past bij het ambachtelijke smeedwerk. Hierbij heeft u de keuze uit 3 typen leuningdragers: Type 1, rond (10 mm diameter massief) & vierkant (10x10 mm massief). Daarnaast heeft u de mogelijkheid om deze leuning inclusief bijpassend rozetje (rond & vierkant) te bestellen, voor een nette afwerking van de montage aan de muur.

Op het gebied van kleur kunt u kiezen voor een smeedijzeren trapleuning met een transparante coating, of met een dekkende fijnstructuur coating in een kleur naar keuze. Met een transparante coating blijft de bijzondere staalkleur behouden, ideaal voor een industriële look. Vindt u dit erg mooi, bekijk dan ook zeker even onze ruwe stalen trapleuningen. De fijnstructuur coating zorgt voor een egale matte tint, ideaal voor een karaktervolle trapleuning met een modern tintje. 

Hoe wordt een trapleuning van smeedijzer afgewerkt?

Naast de mogelijkheden op het gebied van leuningdrager, met of zonder rozet, en natuurlijk de kleur, is de afwerking van de uiteinden - zeker in het geval van een smeedijzeren trapleuning - cruciaal voor de uiteindelijke look van uw leuning. De basis afwerking van de uiteinde betreft mooi 'recht gezaagd' en afgewerkt. Hierbij wordt de massieve stalen leuning simpelweg afgezaagd en zorgvuldig afgewerkt. Deze afwerking is ideaal geschikt voor een moderne uitstraling en daarnaast ook prijstechnisch gezien de meest voordelige.

Maar gaat u voor een 'echte' smeedijzeren leuning, dan is een authentieke afwerking met stuik of krul (naar onder) zeker het overwegen waard. Hierbij wordt uw smeedijzer / gietijzer leuning namelijk - door een echte vakman - met de hand bewerkt, waarbij de stuik of krul op ambachtelijke wijze toegevoegd wordt aan uw smeedijzeren trapleuning. Deze afwerking - met stuik en/of krul - realiseert  een bijzonder accent, voor een sprekende trapleuning bomvol karakter! Naast de bijzondere vormgeving is hierbij ook echt het 'smeedijzer effect' heel bijzonder, waarbij je de hamerslagen echt kunt zien. U kunt kiezen voor een leuning met een stuik en krul aan beide uiteinden, maar u kunt ook kiezen voor een 'combinatie' van diverse afwerkingen, bijvoorbeeld de linkerzijde 'recht afgezaagd' en de linkerzijde met krul. Oh ja, en u kunt uw gesmede trapleuning bij ons ook inclusief buiging naar wens bestellen. Altijd een ijzeren trapleuning die bij u past!

Een gesmede trapleuning met rozet(jes)?

De smeedijzeren leuningen van LEUNINGvakman.nl bevatten een leuningdrager van 12 cm lang die gedeeltelijk (minimaal 5 cm) in de muur geplaatst wordt. Veel mensen kiezen bewust voor een 'super strakke' look, waarbij de muur mooi bijgewerkt wordt nadat de smeedijzer leuning geplaatst wordt. Dit is natuurlijk wel een behoorlijke klus, vandaar dat u ook kunt kiezen voor een smeedijzer trapleuning inclusief rozet (per drager). Hierbij wordt een rozet (oftewel rond of vierkant plaatje) meegeleverd - in dezelfde stijl als de leuning en de dragers uiteraard - die over de drager geschoven kan worden. Vervolgens kan deze, na bevestiging, met wat montagekit bevestigd worden, voor een mooie afwerking van de muur(gaten). 

Smeedwerk inclusief een hoogwaardige coating.

Een ijzeren trapleuning wordt - bij LEUNINGvakman.nl - altijd geleverd inclusief hoogwaardige poedercoating. Ook de smeedijzeren leuning met die bijzondere 'staalkleur' wordt voorzien van een transparante coating. WGW staal is zonder behandeling namelijk niet optimaal geschikt als gebruiksvoorwerp. Kiest u voor de smeedijzeren trapleuning met transparante coating, dan blijft de bijzondere look van onbewerkt / zwart WGW staal bestaan, maar tevens gecombineerd met het gebruiksgemak van een hoogwaardige coating.

Kiest u voor een zwarte smeedijzer trapleuning, dan wordt uw gesmede leuning in de kleur RAL 9005 gecoat, met een fijnstructuur coating. De fijnstructuur coating zorgt voor een mooie egale zwarte kleur van deze zwarte trapleuning met een lichte structuur en een matte tint. Naast een stoere look met een modern tintje is een zwarte fijnstructuur coating ook minder gevoel voor beschadigingen, minder krasgevoelig en ook vallen kleine oneffenheden minder op (t.o.v. een gladde coating). 

Een ijzeren leuning plaatsen met chemisch anker.

Een gietijzeren trapleuning van LEUNINGvakman.nl wordt inclusief (vast)gelaste leuningdragers geleverd. Aangezien de dragers reeds aan de leuning gelast zijn, moet de smeedijzer leuning dus compleet in 1x geplaatst worden. Hiervoor dient u gebruik te maken van een 'chemisch anker'. Het chemisch anker wordt met een spuit in de muurgaten aangebracht, alvorens de leuning gemonteerd kan worden. Hierbij adviseren wij - voor een stevige leuning - om de drager minimaal 5 cm in de muur te plaatsen. Naast de leuning incl. gelaste dragers, ontvangt u bij deze smeedijzer trapleuning ook een tube chemisch anker (met 2 mengtuitjes).