Maatwerk leuningen, ook gebogen! Leuning in kleur naar wens Korting bij grotere bestellingen Klanten waarderen ons met een 9,5/10
 • Lorem ipsum

Informatie over (het aantal) leuningdragers:

Alle zaken die betrekking hebben op de leuninghouders - bij het bestellen van een leuning inclusief leuninghouders - worden onderstaand toegelicht.


Het aantal leuninghouders.

Aan de hand van de ingevoerde lengte, adviseren wij u over de benodigde hoeveelheid leuninghouders voor een stevige & veilige trapleuning. Onderstaand wordt - per lengtestaffel - het juiste aantal leuninghouders weergegeven:

 • 30 - 170 cm: 2 leuninghouders
 • 171 - 300 cm: 3 leuninghouders
 • 301 - 400 cm: 4 leuninghouders
 • 401 - 500 cm: 5 leuninghouders
 • 501 - 595 cm: 6 leuninghouders

LET OP: Bij onze gelaste en smeedijzeren trapleuningen zijn de eerste 2 lengtestaffels afwijkend:

 • 50 - 140 cm: 2 leuninghouders
 • 141 - 300 cm: 3 leuninghouders

U heeft de mogelijkheid om hiervan af te wijken. Binnen het online configureren van uw trapleuning op maat kunt u eenvoudig 1 houder extra, of minder, selecteren. Houd rekening met het feit dat minder leuninghouders resulteert in een minder stevige montage. En andersom resulteren meer leuninghouders in een stevige(re) montage.


De "standaard" positie van de leuninghouders.

Uw trapleuning wordt door ons voorgeboord t.b.v. bevestiging van de leuninghouders. Normaal gesproken hanteren wij de volgende verdeling van de houders t.b.v. het voorboren van uw leuning: De twee buitenste houders (de eerste en de laatste) worden standaard 10 cm uit de kant geplaatst, de overige houders worden gelijkmatig verdeeld. Hierbij gaan we uit van de "hartmaat" (het middenpunt) van de houder op de leuning.

 

LET OP: Bij onze smeedijzeren trapleuningen en trapleuningen met gelaste leuningdragers worden de twee buitenste dragers (de eerste en de laatste) beide 15 cm uit de kant geplaatst. Hierbij wordt gemeten vanaf het uiteinde van de leuning, ook in het geval van een stuik of krul. De overige dragers worden gelijkmatig verdeeld over de leuning.


Een afwijkende positie van de leuninghouder(s).

U heeft de mogelijkheid om te kiezen voor een afwijkende positie van de leuninghouder(s). Binnen het online configureren van uw trapleuning op maat kunt u de optie "afwijkende positie leuninghouder ingeven" selecteren. Hier kunt u per houder de gewenste positie invoeren. Hierbij wordt - per houder - de standaard positie weergegeven, waarbij u de optie heeft om een aangepaste positie in te voeren. Een aantal zaken om rekening mee te houden:

 • De posities zijn "van onder naar boven" weergegeven, de eerste positie is dus ook de eerste leuninghouders die u tegenkomt wanneer u de trap oploopt.
 • U dient hierbij voor alle leuninghouders een aangepaste positie in te vullen, wenst u slechts 1 positie te wijzigen, neem dan de overige "standaardposities" - zoals vertoond - 1-op-1 over.
 • Voor de eerste en de laatste houder geldt een minimale "uit de kant positie" van 5 cm.

Leuning niet voorboren.

Ook kunt u de optie "niet voorboren" selecteren (m.u.v. gelaste leuninghouders). In dit geval ontvangt u van ons een gratis boor & tap, waarmee u de trapleuning zelf kunt voorboren.

LET OP: Kiest u voor de optie "niet voorboren", dan dient u - in het geval van een trapleuning incl. coating - u rekening te houden met twee kleine gaatjes in de leuning. Deze gaatjes zijn noodzakelijk voor het coatingproces, waarbij de leuning opgehangen moet worden. U kunt deze gaatjes eenvoudig aan de muurzijde / onderzijde positioneren, zodat deze na montage niet zichtbaar zijn.