RVSvakman

WANNEER U TRAPLEUNINGEN MET COATING (ZWART OF STAAL) BESTELD MOET U REKENING HOUDEN MET EEN LANGERE LEVERTIJD. DEZE WORDEN IN WEEK 34 (VANAF 19 AUGUSTUS) UITGELEVERD. ALLE OVERIGE TRAPLEUNINGEN (RVS & HOUT) WORDEN BINNEN DE 3 TOT 5 WERKDAGEN GELEVERD.
  • TOPKWALITEIT - 100% RVS
  • ONZE KLANTEN BEOORDELEN ONS MET EEN RUIME 9,5!
  • ALTIJD OP MAAT EN BINNEN 3 - 5 WERKDAGEN BEZORGD

RVS

Bij RVSvakman bent u altijd verzekerd van 100% RVS, oftewel Roestvrijstaal. Alle producten en daarmee dus ook alle RVS trapleuningen en RVS balustrades die wij op maat voor onze klanten realiseren zijn vervaardigd uit materialen en producten van 100% RVS. Onderstaand lichten wij dit prachtige materiaal uitgebreid toe!

RVS - Inox - Roestvrij staal - Roestvast staal; In het kort:

RVS is de noemer die wij het liefst hanteren, echter wordt ook vaak gesproken over Inox (voornamelijk in Belgie!), Roestvrij staal en Roestvast staal.

RVS is een legering van ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Tevens zijn er in verschillende soorten ook molybdeen, titanium, mangaan, stikstof en silicum aanwezig. In principe voldoet RVS aan de 'roestvast criteria'  wanneer er sprake is van minimaal 11% tot 12% chroom en maximaal 1,2% koolstof. 

Roestvrij staal is de term die over het algemeen het meest wordt gebruikt, echter is deze term in theorie niet correct, aangezien RVS wel degelijk kan roesten. Dit leidt ons meteen tot het beantwoorden van een veelgestelde vraag; Kan RVS roesten? Het antwoord is op deze vraag is ja. Echter heeft RVS een oxidehuid en deze zorgt ervoor dat het onderliggende materiaal goed afgesloten is. Dit zorgt ervoor dat dit niet gaat roesten, of in ieder geval minder snel gaat roesten. RVS kan echter wel gaan roesten. 

Diverse soorten RVS; 304 en 316.  

Er zijn diverse soorten RVS te benoemen, echter zijn de meest gebruikte RVS soorten gebaseerd op de Amerikaanse normalisatie, waarbij onderscheid wordt gemaakt in RVS 304, RVS 316, RVS 316L en RVS 316Ti. Binnen het aanbod van RVSvakman worden er onderscheid gemaakt in RVS 304 en RVS 316, waarbij het gehele online assortiment bestaat uit RVS 304. Ook bieden wij diverse RVS 316 trapleuningen aan binnen onze webshop. Onderstaand worden de verschillen kort toegelicht en tevens uitgelegd wanneer u moet kiezen voor RVS 316 al dan niet RVS 304;

RVS 304.

RVS 304 bestaat uit 18% chroom en 8% nikkel. Deze legering is niet magnetisch en niet hardbaar. RVS 304 is de standaard RVS soort binnen het (online) assortiment van RVSvakman en perfect geschikt voor RVS toepassingen in huis, zoals bijvoorbeeld RVS trapleuningen en RVS balustrades voor binnenshuis. RVS 304 kan ook buitenshuis gebruikt worden, echter dan moeten de omstandigheden wel ideaal zijn (overdekt) en moet het RVS tevens periodiek gereinigd en onderhouden worden.

RVS 316.

RVS 316 is, ten opzichte van RVS 304, beter geschikt voor buitengebruik. Wanneer u een RVS trapleuning buitenshuis wilt plaatsen, bijvoorbeeld als een leuning voor een tuintrapje, of een mooie RVS balustrade wenst op uw balkon of in uw tuin, adviseren wij gebruik te maken van RVS 316. RVS 316 bestaat uit 16% chroom, 10% nikkel en 2% molybdeen. De 2% molybdeen zorgt ervoor dat deze RVS soort bester bestand is tegen spanningscorrosie, spleetcorrosie en putcorrosie. Ook is deze RVS soort beter bestand tegen zoutcorrosie. Zeker wanneer u bijvoorbeeld in de buurt van de kust woonachtig bent, adviseren wij u te keizen voor RVS 316. Daarnaast is RVS 316 aan te raden indien de RVS toepassing in contact kan komen met chloren of andere zuren. De prijs van RVS 316 ligt ook iets hoger in vergelijking met RVS 304.

De keuze tussen RVS 304 en RVS 316 is dus voornamelijk afhankelijk van de gewenste locatie. Alle RVS leuningen en RVS balustrades kunnen wij zowel in RVS 304 als 316 realiseren. Twijfelt u over de juiste keuze en wilt u overleggen? Onze vakkundige medewerkers zijn u graag van dienst en kunnen u voorzien van een passend advies op maat! Voor welke RVS soort u ook gaat, onderhoud en periodiek reinigen is belangrijk! Maak hiervoor gebruik van een goede RVS cleaner.

Specialist in RVS leuningen & RVS balustrades.

RVSvakman is gespecialiseerd in RVS (trap) leuningen en balustrades. Binnen de webshop van RVSvakman.nl vind u een mooi assortiment RVS trapleuningen, waarbij u kunt kiezen uit diverse vormen, gecombineerd met verschillende leuningdragers. Ook kunt u hierbij kiezen voor zogenoemde 'buiten RVS trapleuningen', oftewel RVS (trap)leuningen van RVS 316. Daarnaast kunt u online diverse gerelateerde 'bijproducten' aanschaffen, zoals RVS bochten, RVS cleaner, RVS schroeven, RVS flensen en speciale lijm, perfect geschikt voor het verlijmen van RVS onderdelen.

De RVS trapleuningen kunt u eenvoudig, snel en tegen een scherpe prijs online bestellen. Wij zagen de RVS trapleuningen in de door u gewenste lengte, werken deze perfect af met een RVS einddop of naadloos dichtgelast, verpakken de leuningen goed en zorgen ervoor dat u deze al binnen 3 tot 5 werkdagen in huis ontvangt. Daarnaast staan onze medewerkers voor u klaar indien u hulp nodig heeft met inmeten, de leuning gewalst (op maat gebogen) wilt hebben, of de leuningen thuis gemonteerd wilt krijgen. Voor dit alles kunnen we u perfect van dienst zijn, waarbij we er alles aan doen om u te voorzien van een prachtige RVS trapleuning op maat. 

Bekijk hier ons online aanbod RVS (trap)leuningen >>

Naast RVS trapleuningen, is RVSVakman gespecialiseerd in het vervaardigen van maatwerk RVS balustrades. Hierbij garanderen wij prachtige balustrades, gedetailleerd afgewerkt, perfect op maat en volledig naar wens. Voor een RVS balustrade die perfect past, is maatwerk vaak onontbeerlijk. Wij halen er voldoening uit om uw RVS balustrade tot in de puntjes af te werken, alle knikken mooi en naadloos dichtgelast, voor een prachtig eindresultaat, want dat is waar het uiteindelijk om gaat. Veelal wordt gekozen om een RVS trapleuning naadloos over te laten lopen in de balustrade, zodat er een mooi geheel ontstaat. Zowel het inmeten van de balustrade, het ervaardigen van de balustrade en het monteren / plaatsen van de balustrade voeren wij in eigen beheer uit. Zo kunt u er zeker van zijn dat u volledig ontzorgt wordt en het eindproduct past bij uw verwachtingen. 

Indien u zicht (online) aan't orienteren bent op het gebied van (RVS) balustrades, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij bieden altijd vrijblijvend een prijsindicatie aan per e-mail. In het geval de prijsindicatie past, doen wij een voorstel voor het inmeten op locatie. Het kostenplaatje hiervan is afhankelijk van de locatie, de grootte van de balustrade en uw specifieke wensen. Hierbij doen we uiteindelijk een voorstel voor het inmeten op locatie, waarbij we altijd een gedeelte van het inmeetbedrag crediteren indien u uiteindelijk de order van u plaatst. Ook hierbij is de grootte van het bedrag afhankelijk van uw specifieke situatie, echter is het normaal gesproken tussen de 50% en 100%. Na het inmeten op locatie kunnen we u een gericht voorstel doen, waarbij we altijd een vaste prijs hanteren. 

Bekijk hier onze typen RVS balustrades >>

Ouderwets vakmanschap in een modern jasje.

Wij staan voor 100% RVS en 'ouderwets vakmanschap'; Alle leuningen en balustrades worden in onze eigen werkplaats met de hand vervaardigd, op maat gezaagd, gewalst (gebogen) en perfect afgewerkt. Dit doen wij allemaal in eigen beheer. Wij zijn dan ook gespecialiseerd in RVS maatwerk. Heeft u specifieke wensen, dan is de kans groot dat wij u van dienst kunnen zijn met een RVS oplossing op maat. 

RVSvakman.nl combineert vakmanschap echter met een moderne, online visie. Met onze gebruiksvriendelijke webshop proberen wij de moderne consument zo goed mogelijk te informeren. Zowel over onze producten, als over onze service. Wij hanteren eerlijke, scherpe prijzen binnen onze webshop en zijn altijd bereid om een prijsindicatie af te geven in het geval van bijvoorbeeld een RVS balustrade. 

Mocht u vragen hebben, neem dan contact met ons op. U kunt natuurlijk altijd even bellen of mailen, een contactformulier invullen of breng een bezoek aan onze werkplaats in Wellerlooi. In het geval u langs wilt komen, bel van te voren even voor een afspraak, dan weet u zeker dat er iemand aanwezig is! 
© Copyright 2019 RVSvakman - Development & Online marketing by ROCA online
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »